Зима

Зима
Пролет

20 януари 2020 г.

Васил Божков: Група некомпетентни политици не зачитат Конституцията!

"Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми."
 
Ден след срещата между Васил Божков и фенове на футболния "Левски", собственикът на „сините“ излезе с официална позиция. 

В нея той заявява, че подготвяните от "група некомпетентни политици" промени в закона ще ударят пряко неговата компания, която финансира "Левски". Това ще направи финансирането на "Левски" от страна на главния спонсор невъзможно. В позицията си Божков нарича внеслите предложението „некомпетентни политици“.

Преди дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че той и група негови депутати внасят промени в закона, които на практика ще забранят организирането на хазартни игри, включително разпространението на билети, фишове, талони, както и плащането на печалби за хазартни игри, от лица, от обекти или верига от обекти, които не са лицензирани от Държавната комисия по хазарта. Такива игри ще може да организира само държавният "Български спортен тотализатор".

След среща при премиера Симеонов обясни, че Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов подкрепят законопроекта.

Ето целият текст на позицията, публикуван от „Нове холдинг“:

До спортната общественост и спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът, създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними.

От НКП на Левски поискаха среща с министър-председателя на Република България - Бойко Борисов. Ето какво пишат феновете в сайта си:

"УВАЖАЕМИ ЛЕВСКАРИ,

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД, "Националният клуб на привържениците на Левски" взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България.



В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че "Левски" е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД и на привържениците.



Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран".



 Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар