Зима

Зима
Пролет

29 януари 2020 г.

Васил Божков: Никой не ме издирва, никой не ми се е обаждал!

Бизнесменът бе категоричен, че не знае и дори не предполага за какво е акцията срещу него
 
Днес в централата на “Нове холдинг”, собственост на Васил Божков, влязоха на проверка полицията и прокуратурата. Подобна акция имаше и в офис на Националната лотария. 

След това в медиите се появи информация, че Божков е издирван и вече е извън страната. Бизнесменът обаче опроверга това твърдение пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Нямам коментар, не знам за какво става въпрос въобщe", категоричен бе Божков. На въпрос дали е издирван от Интерпол, както бе съобщено, той отговори:

"Не. Никой не ме е търсил. На разположение съм по всяко време, ако някой ме потърси."

Бизнесменът бе категоричен, че не знае и дори не предполага за какво е акцията срещу него.

Божков също опроверга и информацията, че е напуснал страната заради акцията: "Не е вярно, на телефона съм, вдигам на всеки. Могат да ме призоват по всяко време", заяви Васил Божков, но не отрече, че е извън страната.

"Най-вероятно не съм. Имам си много работа, не мога да си оставя бизнеса в чужбина и да седя в България. Ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда", отговори бизнесменът на въпрос на бтв.

Акцията в офисите на Божков е под ръководството на Спецпрокуратурата, но подробности за нея не се съобщават. МВР нито отрича, нито потвърждава за проверките.

По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк "Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Днес на първо четене мина поправката, поискана от Валери Симеонов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар