Зима

Зима
Пролет

27 януари 2020 г.

За тези, които се чудят, защо не хващаме американски шпиони?

Американски шпиони у нас няма, няма и да има, просто няма кой да работи по тях, защото такова направление няма...
 
Предвид актуалната обстановка със залавянето под път и над път у нас на „руски шпиони“, АФЕРА се чувства длъжна да осветли отговора на логичния въпрос – а защо в България няма заловен нито един „американски шпион“.

По време на правителството на Симеон Сакскобурготски, вътрешен министър е Георги Петканов и точно тогава изгрява звездата на главния секретар на МВР Бойко Борисов, който размахва кожения шлифер с „борсалиното“ на главата.

По онова време е обществена тайна, че МВР всъщност се върти точно от Борисов, а не от Петканов, но това е друга тема.

Пак по онова време в Националната Служба за Сигурност /НСС/ има различни „направления“ – „руско“, „турско“, „гръцко“, „американско“ и прочие.

Точно след идването на Борисов, като главен секретар на МВР, Е ЗАКРИТО „АМЕРИКАНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ“ В НСС!

За справка може да се допитате до Светлозар Лазаров – впоследствие станал главен секретар на МВР, който по онова време е работел в НСС в „американско направление“ и СЛЕД КАТО „АМЕРИКАНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ“ Е ЗАКРИТО, преминава в „икономическо направление“ в НСС.

Така че вече ви е ясно защо американски шпиони у нас няма, няма и да има, просто няма кой да работи по тях, защото такова направление няма.

В разговор със знаков съдия АФЕРА се сдоби и с още един прелюбопитен факт.

Съдията сподели с нас, че в периода 2004 – 2009 година е разписвал купища СРС, много от тях свързани с чужди „шпиони“, но никога, никога, не му е предоставяно за подпис искане за мероприятия срещу американец.

Това е положението.



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар