Зима

Зима
Пролет

7 януари 2020 г.

Какво общо има твоя гейзер с премиера Борисов, ма, учителкоооо!

Колкото и да обичаш своя премиер все пак има някаква граница определяща тази психотропна страст!

В стихотворението*, което учителката Мария Хигелс (явно далечна братовчедка по съребрена линия на Химлер, Тома Биков или шотландски поет от 13 век) е посветила на премиера Бойко Борисов има поне няколко момента, които будят сериозно недоумение дори и в такъв лековерен към поезията тип като мен.

Думите: „Обичам знаците, дошли от горе! Обичам гейзера, изригнал в мен!“ освен, че са политически некоректни на фона на бушуващите пожарите в Австралия, пораждат и поне още 137 въпроса, като например следните:

– какви са знаците? по обществена поръчка ли са правени? колко са на брой? цветни ли са? от колко от горе ти идват? какво общо има твоя гейзер с тях? какво общо има твоя гейзер с премиера Борисов? некви намеци ли правиш ма, учителкоооо? била ли си в Гренландия? колко пъти и защо по дяволите си ходила там?!

Да не говорим, че освен тези плашещи, но очевадно изпълнени със страст слова, лирическият герой в стихотворението на учителката Хигелс, явно се намира под бруталното въздействие на сръбски кокаин (известен още в ъндъргаунда като „белото от Босилеград“), щото само така може да се обяснят последващите думи: „Студът на злото учестено диша, разбрал, че сме любовници на звездите“.

Не ме разбирайте погрешно, аз не съм литературен критик и нямам никакви амбиции в тази посока, но съгласете се, че колкото и да обичаш своя премиер все пак има някаква граница определяща тази психотропна страст! Граница, която дори апотеозите на Вълко Червенков никога не са преминавали!

Всъщност, единствената строфа, която може би звучи логично в тази сбъркана творба са думите: „България е с ГЕРБ, изваян Свише!“.

Вярно е, че може би няколко филиала на езотерични дружества у нас вече пишат протестни писма до МС за горните думи, но пък те винаги могат да си направят справка в ЦИК и документално да констатират резултатите от последните избори. А те, меко казано доказват, че ситуацията е такава, каквато е, вследствие на намеса Свише.

Щото иначе няма логика бе, хора. Дори и в лирическа форма, няма логика.

===

* Щастлива съм! Разбирате ли, хора?
Превърнах се във лотосно цъфтене!
Обичам знаците, дошли от горе!
Обичам гейзера, изригнал в мене!
Предчувствието е велико нещо –
Усещам вече звездната победа!
Днес любовта е лава най-гореща!
Омразата отстъпва, смъртно бледа!
Юмрук ще стане утре светлината
и злото във лицето ще удари!
Да! Волята ни в ада ще го прати!
И чуденосно ще блести олтара!
Повела ни е свръх-велика сила,
огряна от триумфа на Доброто!
Тя ни зарежда с чувства златокрили,
за българския ген със хъс работи!
Студът на злото учестено диша,
разбрал, че сме любимци на звездите.
България е с ГЕРБ, изваян свише!
Към нов живот я води нов Спасител!



Васил Петев, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар