Зима

Зима
Пролет

8 януари 2020 г.

"Ливърпул" сключи рекордна сделка с Nike

"Като марка Nike отразява амбицията ни за растеж и очакваме с нетърпение да работим с тях, за да предоставим на феновете нови и вълнуващи продукти."

Европейският шампион "Ливърпул" ще смени доставчика си на екипировка от следващия сезон. 

"Червените" обявиха подписването на договор с една от водещите компании за производство на спортни стоки Nike.

Подробности по сделката не бяха съобщени, като според британските медии новото партньорство вероятно ще изравни или дори надхвърли сумата, която "Адидас" плаща на "Манчестър Юнайтед". "Червените дяволи" имат най-големия спонсорски договор във Висшата лига и получават по 75 милиона паунда на година.

"Приветстваме
Nike към семейството на "Ливърпул" като нашия нов официален доставчик на екипировка и очакваме те да бъдат уникален партньор за клуба на местно и глобално ниво, докато продължаваме да разширяваме фенбазата си", каза директорът по рекламата Ник Хоган, цитиран от Dnevnik.bg.

Споразумението с
Nike влиза в сила от 1 юни, като сделката включва доставка на екипировка за мъжкия и женския състав, както и за академията на отбора.

Американската компания ще замени New Balance, чийто договор с тима изтича в края на сезона. Базираната в Бостън фирма снабдява отбора от сезон 2015-16, като плаща по 45 милиона паунда на година.

През септември New Balance заведе дело във Висшия съд във Великобритания след информацията, че "Ливърпул" преговаря с
Nike. От New Balance твърдяха, че клубът е трябвало да позволи на компанията да изравни офертата на Nike. В крайна сметка мърсисайдци спечелиха делото, като съдът отсъди, че офертата на New Balance е "по-малко благоприятна" от тази на Nike.

"Като марка
Nike отразява амбицията ни за растеж и очакваме с нетърпение да работим с тях, за да предоставим на феновете нови и вълнуващи продукти", допълни Хоган.

Според "Дейли Мейл" договорът е абсолютен връх за английския футбол и възлиза на 80 млн. паунда, което е с 5 млн. повече от договора на Манчестър Юнайтед. В световен мащаб обаче испанските колоси Барселона (100 млн.) и Реал Мадрид (98 млн.) запазват челните си позиции. Adidas държи пет от деветте най-големи сделки в световния футбол (с отборите на Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ювентус и Байерн Мюнхен), докато Nike е с три (с отборите на Барселона, Ливърпул, Челси).

Няма коментари:

Публикуване на коментар