Баба Марта

Баба Марта

14 февруари 2020 г.

КАТ засече 24 000 случая на превишена скорост за седмица

Най-често шофьорите карат с превишена скорост по големите булеварди в населените места
 
24 000 случая на превишена скорост по пътищата са установени за седмица - от 31 януари до 7 февруари.
 

"Те са установени с технически средства на МВР - стационарни, преносими и в патрулни автомобили", каза на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от Отдел "Пътна полиция“ към ГД "Национална полиция".

В населените места установените нарушения са 15 000, а в извъннаселените – 9000, обобщи той резултатите от акция "Скорост".

Най-високата скорост, която е засечена по време на акцията, е в Пловдивско и е била над 170 км в час. По думите му най-често шофьорите карат с превишена скорост по големите булеварди в населените места.

"Тъй като условията за превишаване на скоростта там са най-добри, затова и контролът е насочен натам“, обясни Крушарски, цитиран от Dnes.bg.

"По време на проверките са отнети 709 книжки на шофьори за неплатени глоби, връчени са над 5000 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. Но скоростта остава най-честата предпоставка за пътнотранспортни произшествия", поясни той.

"Това е трета поредна акция от началото на годината с акцент превишена скорост. Такива акции ще продължат, ще бъдат чести и на територията на цялата страна, за да можем да упражним превантивно ефекта на контрол, който да наложи намаляването на ПТП и дисциплиниране на водачите", допълни Крушарски.
Няма коментари:

Публикуване на коментар