Пролет

Пролет

22 февруари 2020 г.

Пет вида приятели, които да задържите в живота си

Човек не избира семейството си, но за сметка на това може да подбере добре своите приятели
 
Какъв би бил животът ви, ако нямате приятели? 

Хубаво е да имате хора, на които да разчитате в трудни моменти, с които да споделяте радостта си и да разговаряте по темите, които ви вълнуват без никакви притеснения. Но колко от вас могат да се похвалят с такива?

С годините и с развитието на технологиите е все по-трудно да намерим истински приятели. Повечето от нас живеят в интернет пространството, честитят си рождените дни чрез месинджъра и избягват реалните контакти.

Казват, че човек не избира семейството си, но за сметка на това може да подбере добре своите приятели. Ако е заобиколен от токсични хора, които го натоварват и най-вече използват, то е по-добре да се раздели с тях навреме.
 


Ето 5 вида приятели, които трябва да задържите в живота си:

Безкористните

Сигурно ще си кажете: „Останаха ли такива?“. Може би ви е писнало да общувате с приятели, които ви се обаждат, само за да ви поискат някаква услуга, за които се раздавате, а когато имате нужда от тях, винаги ги няма. Е, ако все още имате такива, които нямат користни цели към вас, то сте истински късметлии!

Тези приятели не са егоисти, те държат на приятелството и се борят за него. За тях няма значение в колко часа през нощта им звъните. Ако могат, ще се отзоват, при това без да търсят нещо в замяна.


Добрите слушатели

Нека бъдем честни. Има хора, които просто не умеят да изслушват. Не, че обичат да ви прекъсват, а просто не им пука или винаги, когато им споделите нещо, се оплакват, че ви натоварват. Но добрият приятел трябва да притежава дарбата да чуе всичко, което искате да му кажете, дори да може да извади от вас най-съкровените ви мисли, за да ви олекне.

Споделянето е много лично и понякога доста емоционално. Ценете приятелите, с които винаги може да поговорите и които ви дават полезни съвети! Много е важно да разполагате с този тип подкрепа в живота си.

Доверчивите

Има хора, които се правят на добри слушатели, но всъщност просто целят да им се доверите и използват тази информация, за да ви навредят или постигнат своето.

Доверчивите приятели са честни с човека до себе си и умеят да пазят тайна. Те държат на конфиденциалността. Освен това няма да ви спестят критиката и да ви излъжат в очите, а по-скоро ще ви кажат всичко без заобикалки в името на вашето добро.
 

Забавните

Никой не обича „сухарите“, които вечно недоволстват и винаги са в лошо настроение. Е, винаги имаме по един в компанията, но за баланс трябва да общувате с хора, които умеят да се забавляват. Те знаят как да ви отпуснат в напрегнати моменти, как да ви изненадат и насърчат.

Понякога един такъв позитивен приятел ще ви спаси от скуката вечер, извеждайки ви на по чаша бира или ще ви накара да се усмихнете дори и когато ви се плаче.

Мечтателите

Ако не обичате да излизате от зоната си на комфорт и не сте от най-авантюристично настроените, сигурно се възхищавате на вашите приятели, които следват мечтите си и винаги са готови за нови предизвикателства. Ако имате такива личности в живота си, това може да ви действа доста мотивиращо.

Мечтателите са визионери и могат само да ви помогнат да опитвате нови неща и да ви накарат да продължите да развивате творческия си потенциал. Помагайки им да осъществят мечтите си, вие може да научите много и да пътувате заедно с тях.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар