Зима

Зима
Пролет

13 февруари 2020 г.

Цветан Цветанов: Приближени до премиера Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт"

"Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране."
 
Приближени до премиера Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт". 

Това каза бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Именно този скандал от пролетта на миналата година стана причина за оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в управляващата партия. Бе установено, че бившият втори в ГЕРБ е закупил луксозен апартамент с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

"Имам конкретен отговор кой стои зад атаката - хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция. Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", заяви Цветанов пред ТV+ и TV1. 


Той обаче не пожела да назове конкретни имена и посочи, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не бил "такъв човек".

Зад атаката срещу себе си Цветанов съзря и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен имот е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал" и репликата на руския посланик в България, че Русия внимателно следи изявите на бившият зам.-председател на Борисовата партия.

За факта, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов каза, че може да отговаря само за своите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона.



Няма коментари:

Публикуване на коментар