Зима

Зима
Пролет

10 март 2020 г.

Сексапилна, талантлива и красива

Днес страхотната Шарън Стоун празнува своя 62-ри рожден ден!

Тя е носителка на награди „Златен глобус“ и „Еми“, номинирана е за „Оскар“ и две награди „Сатурн“.

Тя прави своя дебют в киното с кратко, но запомнящо се появяване – тя е русата богиня зърната от Уди Алън, докато той седи в отминаващ влак в “Спомени от прахта (1980)”.

Първата й централна роля е като приятелката на Райън О'Нийл – млада актриса, която не вижда грешките си в “Непреодолими различия” ("Irreconcilable Differences", 1984). Получава роли във филми, които са оказват безценни за изграждането й като актриса.

Много от тях тя не споменава често, но има и по-запомнящи се като в “Мините на цар Соломон” (1985) и продължението му, “Алън Куотърмейн и изгубеният град на златото”, “Екшън Джексън” от 1988 г., “Над закона” (бележещ дебюта на Стивън Сегал), “Ножици” – първия й хит №1, комедията “Той каза, ти каза”, “Годината на пистолета” на Джон Франкенхаймер – трилър, където играе ролята на агресивна фото-журналистка и за който получава добри отзиви, участвува и в добре приетия “Дневникът на един наемен убиец”.

Страхотни роли в два хитови филма печелят на вече опитната актриса статута на “звезда , изгряла за една нощ”. Привлича всеобщото внимание, като тайният агент преструващ се на любяща съпруга на Арнолд Шварценегер в “Зов за завръщане”. Малко след това играе с Майкъл Дъглас в “Първичен инстинкт” – филмов хит за 1991г., носителка е на номинация за “Златен глобус”за запомнящото се изпълнение на ролята на Катрин Трамел.

След това играе в психосексуалния трилъл “Сливър” – световен фаворит на боксофискласяциите, играе и с Ричард Гиър в “Интерсекшън” – отзивите, за който показват, че е направила роля, която се различава от очакванията на публиката. Играе една от централните роли в уестърна “Бърз или мъртъв” – там е безименен стрелец, партнира на Джин Хекман и е продуцент на филма. Присъединява се към Силвестър Сталоун в “Специалистът” – друг филм-рекордьор в бокс-офис класациите.

За изпълнението си в “Казино”, където партнира на Робърт Де Ниро под режисурата на Мартин Скорсезе, тя е номинирана за награда на Академията в раздела за “Най-добра актриса” за 1995 г. Филмът ни я представя като Джинджър, момиче от Лас Вегас, което бавно се самоунищожава като съпруга на бандит.

През 1996 г. тя е убийца в “Последен танц” и ледена, носеща смърт любовница в “Диаболично”. Следващата поява на Стоун е в “Муза” – партнира на Албърт Брукс в тази комедия, на която той е режисьор и сценарист.

В личния си живот, Шарън Стоун има два неуспешни брака - с продуцента и сценарист Майкъл Грийнбърг (1984 - 1987) и с военния кореспондент и разследващ журналист Фил Бронстийн (1998 - 2004), с когото осиновяват един син, като родителските права по-късно са присъдени на бившия й съпруг.

През 2005 и 2006 г. Стоун осиновява още две момчета. Сред последващите й връзки са тези с аржентинския модел Мартин Мика и със спортния агент Лони Купър (2016 г.).


Edna.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар