Зима

Зима
Пролет

9 март 2020 г.

Кретенинтелигенцията се оля

Срамно изказване на този човечец, набеден за писател. Браво, писателю кретеноид!

Една от сериозните причини държавата ни да е в подобно гнусно и скотско положение е, че голяма част от интелигенцията ни е обслужваща властта. 


Не революционна, авангардна и мислеща, анархистична и талантлива, а задръстена, обслужваща политиците, некадърна и продажна.

И докато големи артисти и певци донякъде мога да оправдая заради таланта им и нагаждачеството им цял живот, ми е трудно да оправдая разни екземпляри, набедени за писатели и творци, които са известни не с творбите си, а с ибрикчийските си изпълнения по повод политически и обществени събития.

Този на снимката се мисли за писател. Веднъж надникнах в негово произведение, но некултурният шок ми дойде в повече. Когато си отрасъл в библиотеката с Достоевски, Чехов, Зола, Балзак, Дикенс, Пушкин и Есенин, с Иван Вазов и Вапцаров, некадърността и запеченият напън да се твори, след като явно липсва талант, трудно се възприемат. И не разбирам защо когато е видно, че някой не става за творец, напира да го признават за такъв и бълва боклук след боклук, докато отврати всеки от съвременната българска проза.

Творците винаги са били начело на гражданското общество. Винаги почти против властта, винаги в защита на бедните и онеправданите, винаги защитници на слабите и безпомощните. Докато българските кретеноидни творци олицетворяват себе си единствено до мощния гръб на управляващите политици - кротко, на сянка и радвайки се като псета на подхвърлените кокалчета.....

Срамно изказване на този човечец, набеден за писател. Трябвало да стрелят срещу сестрите. В САЩ /тук само лиги където не му потекоха от възторг/, направо на месо щели да стрелят в такава ситуация. Браво, писателю кретеноид! 


Това е гласът на кретенинтелигенцията - властта да стреля с автомати по пет смели жени, които искат само достоен живот и да спрат кражбите и корупцията в здравеопазването. Искате кръв и трупове, за да се докажете пред гербавите престъпници!

Отвращавате ме!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар