Зима

Зима
Пролет

20 март 2020 г.

Забраняват се посещенията в паркове и открити обществени места, ограничава се пътуването до областните градове

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа
 
Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

"Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа", съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст. Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

"Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги
", уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на МВР ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

"През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност", уточни Ананиев, цитиран от Dnes.bg.


Няма коментари:

Публикуване на коментар