Зима

Зима
Пролет

6 март 2020 г.

Неочаквана ваканция

Докога ще ни правят на камилчета?
 
Странно решение днес за обявяване на национална грипна ваканция в цяла България. 

Втора подред за тази година за много от учениците. Мотивите били, че заболеваемостта от грип тип Б нараствала и коронавируса. Само че не във всички области е така. Грипът не е толкова масов, а коронавирусът, въпреки мерака на правителството, още не е доказан в България.

Защо тогава? Още по-странно е, че само се препоръчва на детските градини да затворят, но иначе можело да си работят. А малките деца са с най-слаба имунна система и логичното е те да са си в къщи?!?

Как ще се навакса учебният материал, особено за учениците, които ще се явяват на матура тази година, не се говори.

Ситуацията много ми напомня едни времена, когато никога не се казваше истината за ситуацията. А може би целта е повишаване на паниката и отново отклоняване на вниманието, защото наистина сериозните проблеми с мигрантите се задълбочават.

А КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА ВЕЧЕ Я ЗАБРАВИХМЕ! Колко елементарно ни манипулират. Колко елегантно ни карат да се паникьосваме като овце. И колко бързо се хващаме, вече тренирани да вярваме на всякакви глупости.

Проблемът е, че хибридът между военен и лекар, който говори като генерал и се прави на лекар, не стои сериозно и хората се чудят какво всъщност става. Защото дори не питат личните лекари, не дадат информация от някой обикновен лекар, който е сред хората. Няма адекватни съвети за предпазни мерки. Например не е невъзможно общественият транспорт един път на ден да се дезинфекцира. И да се проветрява. В администрациите да забърсват повърхностите, където се облягат хората. Елементарни, но ефикасни неща. Но такива няма. Има само все по-голям натиск за паника. Запълнени били инфекциозните отделения, десетки изследвани за коронавирус, не знам къде умрели двама....

И един съвет, че явно се не сещат. Човек с генералска униформа да ни говори за здравеопазване, па макар и шеф на ВМА, не предизвиква доверие. В тази ситуация хората ще повярват на човек с бяла престилка. В болнична обстановка. А не да се чувстват във военно положение. Или пък това е съзнателно търсен ефект???
 

Докога ще ни правят на камилчета?


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар