Пролет

Пролет

10 март 2020 г.

Владимир Путин: Който с меч дойде при нас, от меч и ще загине

"Русия е готова да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на нацистка Германия срещу Съветския съюз."


Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за ТАСС.

Коментирайки популярния в Русия слоган „Можем да повторим“, Путин припомни и друга известна фраза: „Който с меч дойде при нас, от меч и ще загине“.

„Съветският съюз беше подложен на много страшно, ужасно, непростително нападение от страна на нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души – каза Путин. – Няма нито една страна в света, която да понесе такава загуба.“

„И ако някой посмее да направи нещо подобно, ние ще повторим“, увери Путин.

Той подчерта, че Русия никога не се е стремила и сега не се стреми към такова развитие на събитията. „Пред руското ръководство въпросът никога не стои по такъв начин“, добави руският президент.

Продължавайки дискусията за надписите по автомобилите, свързани с Деня на победата – 9 май, Путин похвали още един популярен вариант – „Благодаря на дядо за Победата“.

Изразът „Можем да повторим“ става известен, след като съветски войник оставя такъв надпис в основата на колона от фасадата на Райхстага през май 1945 г. Надписът е заснет на фотографии и от кинохрониката. Предполага се, че е бил написан с тебешир, не се е запазил. Авторът е неизвестен.
Няма коментари:

Публикуване на коментар