Пролет

Пролет

30 март 2020 г.

Поредна недомислица на министъра на здравеопазването, подиграват се с нас!

Вземете извикайте и Данито Кирилов да помага, дори то не може да сътвори подобни безумия като вашите!
 
Поредното безправно творение на Министъра на здравеопазването видя бял свят днес. 

Със заповед, която ВЕЧЕ Е ИЗМЕНЕНА ПЕТ ПЪТИ, се прави още едно изменение, че на открити и закрити обществени места, лицата (искрено се надявам да не е смятал и юридическите такива) трябва да носят защитни маски за лице. По създадена вече традиция, Министърът е допуснал предварително изпълнение на заповед, която по закон влиза в сила ВЕДНАГА и е общ нормативен акт. Моля, ама много моля някой да му каже все пак, излагацията е голяма!

Какви са капаните в новото творение?
Какво означава „обществени места”? 


Например дворът на кооперация или блок, ако е ограден, обществено място ли е или не? Обществено място ли е например завод, в който има достъп и на други лица, освен работници и служители или например дворът е общодостъпен? 

Единствената легална дефиниция е в една наредба: "Обществени места" са общодостъпни за всяко лице места, като обществен транспорт, заведения за хранене, търговски, спортни или развлекателни обекти, кина, театри, стадиони, зали и други. 

Какво разбира обаче министърът и полицията, явно тепърва ще разберем по падналите глоби в съда. Толкова ли беше трудно изброяване? Или дефиниция за целта на заповедта? Не всеки е длъжен да се рови в правните системи (които впрочем не са общодостъпни) и да търси дефиниция.

Какво означава и „защитна маска за лице”? 


Също няма легална дефиниция? Увъртян шал, направен на маска, спазва ли изискването? А бурка? А скафандър? А скиорски или мотористки шлем? За лице или за носа и устата? Ако си сложим например маската, като си я увесим по примера на Борисов под брадичката, или си я сложим на очите, спазваме ли заповедта?

Безсмислието кърти мивки и мозъци! Мислете, скъпи управляващи и калинки. На м@@@@ правите хората с недомислия. Седнете, мислете ако трябва и три дена, знам, че ще ви трябва дълго време, ама направете нещо общо и работещо, което да е безспорно за изпълнение и тълкуване. Мерките безспорно са необходими и адекватни, но неадекватното им постановяване, ги обезсмисля.

Вземете и направете на страницата на Министерство на здравеопазването и на МВР една секция с всички излезли разпоредби за извънредното положение, което ежедневно да се актуализират, а 30-те заповеди на Министъра на здравеопазването за едно и също нещо, систематезирайте в една, за да може хората да разберат за какво ще лежат в затвора например!

И, никога не вярвах, че мога да го кажа, ама вземете извикайте и Данито Кирилов да помага, дори то не може да сътвори подобни безумия като вашите!Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар