Зима

Зима
Пролет

6 март 2020 г.

Прозорецът като ръба на пропаст. Пет жени и власт, която разчиства сметки

Доверието в институциите и държавата е прекършено. Службите и ръководителите им съществуват в хаос. МВР е инструмент за политика...
 
Пет жени барикадирани в сграда на Народното събрание – бившият Партиен дом. Пет жени отвъд границата на търпението. Пет жени с вопъл за реформа в здравеопазването.

Пет жени: Лъжат ни повече от година!

Пет жени: Нищо от обещанията не е изпълнено!

Пет жени: Чакахме някой от властимащите да дойде и да разговаряме нормално!

Пет жени: Нападнаха ни група мъже! Проснаха колежка на земята!

Пет жени: Искаме някой най-после да чуе, че има тежки проблеми в здравеопазването!

Пет жени: Не сме направили нищо лошо!

Никой ли в тази държава не разбира, че това е криза?

Криза! Заради лъжи!

Криза!

Криза!

Криза!

Има ли друга дума?

Жени, майки, медицински специалисти стигнаха дотук. Няма значение дали са прави за всичко, което казват. Но те са едни от нас, обикновени хора, които не претендират за безгрешност.

Жени не трябва да бъдат блъскани и обиждани.

Къде са мъжете? Подготвят се за 8 март? Тропат хора за Гинес и навлечени с потури и калпаци крещят: „Бъл-га-ри, ю-на-ци!“ Това код ли е? Величието на нацията? Припикаване на територия? 

Де са управниците? Има ли управници или са ни останали само властимащи. С джипки и мерцедеси, с часовници за 30 хиляди евро, живеещи безплатно в лукс или платили милиони за имоти и любовници. С нашите пари, които имат за свои.

Пет жени са милион пъти повече жените на България, отколкото властимащите са управници на България!

Само почакайте да видите медиите на властта как ще изригнат: политическа провокация, объркани жени, фалшиви искания, манипулативни твърдения, нестабилни психически и платени. Искането на справедливост в тази страна е лудост. Прокуратурата може и в затвора да ги хвърли. По закон. Намирисва на тероризъм, - ще отсече ястребът с каскета. А и да мирясат останалите. Трябваме им наведени.

А какво го чака президента Радев! НСО е формално на негово подчинение. НСО, което е принудено да подгъзва на Пеевски и Доган, но бе оставена сама да укротява гнева на пет жени. Защото МВР е имало указания да не се намесва. Радев ще го отнесе и още как. Президентът-разиденител.

Помислете. Тласкат ни към нещо.

Не ни върви с Партийния дом. Оттам командваше комунизма. След това там бушуваха пламъци. Изчезнаха архиви, които трябваше да прочетем. После там влязоха депутатите. Сега пет жени го превърнаха в барикада. И видяхме ръба на пропастта. На ръба сме.

Не бързайте с изводите и съмненията.

Помислете.

Едно е ясно: доверието в институциите и държавата е прекършено. Службите и ръководителите им съществуват в хаос. МВР е инструмент за политика. Синхронът и професионализмът са нежелани.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Дариткова бе категорична, че петте жени са извършили организирана провокация, нагнетяват нарочно напрежение и имат психични проблеми. Те, а не управляващите, които отказват каквито й да било реформи и които ни докараха да сме най-болни и най-умиращи в Европа. Дариткова, жена, майка и каза това за други жени, майки. Иначе за организираната провокация докторката-политик е права. Даже знае от кого е организирана, но трябва да посочи петте жени. Така е по сценарий. Зад гърба й Пик на властта и прокуратурата вече бълваше зловония.

Помислете.

След нея ще наскачат Рашидов, Алена, Тома Биков, Георги Харизанов, Антоанета Христова и други от химическото чистене на политически лекета. Ще ни обяснят, че аурата на премиера пази българите от коронавируса, мигрантите и други гадости. Ще призоват да Му благодарим.

А на 8 март ще се излее шербет върху жените. Скъпи букети, поклони и целувки ще получат дамите в политиката. От мъжете в политиката. Мъже? Голям оптимист съм... Мазен водопад на лицемерието.

Затова помислете. Вие решавате.

П.П. След репортажите от драмата, по телевизиите се хвърлиха да ни оправят настроението. С Гала и умниците край нея, с турбо фолк певица и съвети как да празнуваме на женския празник… Хекимян опита да замаже напиращите простотии с обещание медията да следи ситуацията, но шербета и пълзящите мъже от оная реклама на германски магазини го погълна…

Наистина помислете. Черното се превръща в цвета на нацията. Перваза на прозореца на Партийния дом е ръба на пропастта… Като не можем да развеем байряка на Райна Попгеоргиева, ще веем черен.


 Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар