Зима

Зима
Пролет

30 март 2020 г.

Volkswagen губи 2 млрд. евро на седмица

Концернът продава успешно автомобили и съответно получава приходи само в Китай
 
Германският производител Volkswagen обяви, че губи около 2 млрд. евро седмично заради пандемията с COVID-19. 

Това заяви в ефира на германският телевизионен канал ZFD председателят на Съвета на на директорите на концерна Херберт Дийс, съобщава Automotive News.

От думите му става ясно, че към момента концернът продава успешно автомобили и съответно получава приходи само в Китай, където производството беше възобновено наполовина и пазарът започва да се възстановява.

Volkswagen има над 120 завода по света с персонал от близо 700 000 души. В Европа, например, производството спря още в началото на март, като прогнозите са, че ще бъде възобновено най-рано в края на април (по най-благоприятните прогнози). Дийс допълва, че ще трябва да бъдат преразгледани плановете за производство, като се използва опита на „китайска дисциплина“, за да се избегнат още по-големи загуби и масови съкращения на персонала.

Заради пандемията с коронавируса не работят автомобилните заводи в Европа и САЩ, докато тези в Азия започват постепенно да възстановяват производството си. В Щатите също се надяват, че предприятията ще започнат работа след около седмица.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар