Зима

Зима
Пролет

14 април 2020 г.

Кънчо Стойчев: Около 700 000 работещи са заплашени от безработица

"Приказките са много повече от делата. България е единствената страна, в която нито една мярка не е задействана все още."
 
Бизнесът все още не открива позитивите в мярката 60/40. 

Председателят на УС на съюз "Произведено в България" Кънчо Стойчев заяви, че в кризисната ситуация, най-важното е здравето, но икономиката също трябва да бъде спасена. Стойчев посочи пред Bulgaria ON AIR, че най-важното е минимално количество хора да загубят работата си.

"Всички, които работят в ресторанти и хотели, са в риск. Те губят работата си не по своя воля. Техните приходи са блокирани, а възможността на работодателя да плаща заплатите им е никаква", обясни Кънчо Стойчев.

Според председателя на съюз "Произведено в България", около 700 000 работещи са заплашени от безработица. Стойчев заяви, че трайното решение на въпроса с безработицата е в навременната помощ.

"Приказките са много повече от делата. България е единствената страна, в която нито една мярка не е задействана все още. Къде е логиката да са затворени сградите и да се плаща данък "сгради"? Няма логика да се плаща и данък за реализирана сделка като сделки - няма", разясни Стойчев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар