Зима

Зима
Пролет

7 април 2020 г.

Владимир Путин: Искам да чуя мнението на специалисти, сега всички станахме вирусолози

"Всички наши решения трябва да са съизмерими със заплахата и съобразени със ситуацията."
 
Руският президент Владимир Путин се пошегува, че всички в Руската федерация са станали вирусолози заради коронавируса, но подчерта, че мнението на истинските експерти в борбата с инфекцията е важно.

"Днес много бих искал да чуя мнението на специалисти. Ето защо, на първо място, ще дам думата на нашите колеги, специалисти в областта на вирусологията. Сега всички ние ставаме вирусолози, според мен цялата страна е от вирусолози. Но мнението на истинските специалисти е изключително важно, защото ние, нашите действия, имам предвид действията на властите на всички нива, се основават на мнението на онези хора, които са посветили целия си живот на сложна и много важна, отговорна работа ", каза той по време на среща за ситуацията с коронавирусната инфекция и мерките за нейното предотвратяване, която се излъчваше по тв „Русия 24“.
 

"Пикът на коронавирусната епидемия все още не е преминал", заяви още Путин. Той също призова да се взима поука от грешките на другите. 

"Ние следим ситуацията най-внимателно, като вземаме предвид положителния и отрицателния опит на други страни. Сега е изключително важно да се избягват грешките на другите, да се извличат поуки и да се правят изводи въз основа на позицията на медицинската и научната общност", каза той. 

"Всички решения трябва да са пропорционални и адекватни на заплахата от разпространението на коронавирус", заяви още руският президент.

"Всички наши решения трябва да са съизмерими със заплахата и съобразени със ситуацията. Основното нещо е безопасността и здравето на руските граждани", каза Путин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар