Зима

Зима
Пролет

26 април 2020 г.

Голяма част от хотелите по Черноморието няма да отворят това лято

Живко Табаков: Колегите трябва да свикнат с мисълта, че лято ще има, сезон няма да има
 
Голяма част от хотелите в курортите ни няма да отворят това лято, прогнозират експертите в туризма. 

Причината е, че няма ясна стратегия от държавата как ще се действа при констатиране на случай на заболял от коронавирус по морето, пише Bulgaria ON AIR.

В Слънчев бряг виждат изход от кризата, като базата се предостави за възстановяване на преболедували от COVID-19.

Предвиждат се и нови правила за плажовете - достъпът до пясъка да става само след дезинфекция, а чадърите да са безплатни.

Според експертите в туризма големите хотелски комплекси в Слънчев бряг няма да отворят това лято.

"Националните ни курорти смятат да не отворят хотелите си, защото ситуацията е такава, че при констатирането на заболял турист - нямаш гаранция от държавата и на практика на плещите на целия бизнес ще падне настаняването, изхранването и карантирането на целия хотел", каза Живко Табаков, който е член на УС "Бургаски черноморски туристически район".

Все пак по морето се надяват да има сезон през юли и август, но ще се разчита най-вече на български туристи. Не се очакват и традиционните английски и немски летовници това лято.

"Колегите трябва да свикнат с мисълта, че лято ще има, сезон няма да има. Или ако има ще бъде много труден. Моите прогнози са максимум 30% от обемите, които сме реализирали. Единственият оператор, който до момента е заявил начална дата, това е "Джет ту Холидейс". Те са заявили, че на 17 юни ще започнат да оперират", каза още той.

От началото на карантината се прокрадна идеята Слънчев бряг да предложи евтини пакети за преболедували от коронавирус, заради уникалното съчетания в курорта на планински въздух и море.



Няма коментари:

Публикуване на коментар