Зима

Зима
Пролет

3 април 2020 г.

Безсрамие по време на коронавирус

С какво се занимава европейският елит в разгара на кризата: с Истанбулската конвенция, квотите за мигранти, Русия и Орбан! С този брюкселски елит бяхме дотук!
 
В Европа морът продължава. 

В четвъртък в слънчева Испания за един ден починаха над 950 души. Продължава трагедията в Италия с новината, че хиляди медицински сестри са починали, заразени от коронавирус, докато лекуват болните.

Вижте на 2 април с какво се занимава част от брюкселския елит: съдът на ЕС в Люксембург осъди Полша, Чехия и Унгария, че не са приели мигрантски квоти през 2017 г., както била решила ЕК. Не са осъдени брюкселските бюрократи, позволили на заразени с вируса от Ухан самолети да кацат на европейския континент.

ОСЪДЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА СА 60 млн. европейци, защото не искат исляма и защитават християнството. Осъдени са унгарците, които всенародно въстанаха през 1956 г. срещу съветските танкови, чехите, които през 1968 г. също излязоха по улиците на Прага срещу съветските танкове и Полша, която през комунизма създаде 10-милионната "Солидарност".

Съветът на Европа на Сорос, чиито съд за правата на човека бъка от соросоидни активисти, вчера заповяда на България: "Чума, не чума, ще приемате Истанбулската конвенция". Вижте им проблема!

Столтенберг размаха пръст на Русия да внимава в картинката. И каква ирония - точно тогава самолет на Путин кацна на летище "Кенеди" в САЩ с 60 тона помощи, по договорка с "царя на НАТО" - президентът Тръмп. Тръмп е цар на НАТО, защото ако не са американците, Европа е със свалени гащи и ще плаща до дупка на Ердоган да ни пази. Кой е прав - секретар или цар, ще видим на някоя от следващите асамблеи.

За капак вчера, след двумесечно мълчание, във видео обръщение се появи и шефът на ЕНП Доналд Туск. Вижте му проблема - по време на чумата Орбан трябвало да бъде изключен от ЕНП. Направил бил от Унгария държава на вечното извънредно положение. Нищо, че извънредното положение в Унгария е обявено само, докато трае кризата с коронавируса; нищо, че законът за извънредните мерки в Унгария е приет с над 2/3 мнозинство от парламента и с депутати от опозицията; нищо, че президентът Янош Адер издаде Указ за обнародване на минутата; нищо, че унгарските мерки срещу вируса са малко по-меки от тези в другите страни в Европа. Така например кафенетата и ресторантчетата работят от 11 до 15 часа.

Страхотно безсрамие! Неслучайно премиерът на Словения Янез Янша - един от малкото премиерите от ЕНП реагира остро със следното писмо до Туск, в което го нарича неморален човек: "Скъпи Доналд, Словения се нуждае спешно от маски, респиратори и други необходими медицински пособия за борба с коронавируса. Моля те да ни ги пратиш незабавно! Предварително ти благодаря, твой Янеш".

Вижте с какво се занимава европейският елит в разгара на кризата: с Истанбулската конвенция, квотите за мигранти, Русия и Орбан! С този брюкселски елит бяхме дотук! 


Надявам се, че с края на коронавируса ще дойде и неговият край.

Георги Марков

Няма коментари:

Публикуване на коментар