Зима

Зима
Пролет

17 април 2020 г.

След акция ”Фурми”: Триумфът по изгрев може да е поражение на залез

Дали пък някой не се е надявал с пилета и кашкавал да осигури връщането на Васил Божков? В Абу Даби явно не са схванали тънкия намек...
 
Критериите за глупост и слугинаж са различни. 

Има обаче действия, които чупят глупомера и унижават цялата нация. Те успяват по невъобразим начин да обединят Дарвин, Ломброзо, акад. Павлов и Фройд. Само чуйте: Фурмите са много полезни, - казал карантинирания икономически министър Емил Караниколов на колега от „Биволъ“ по повод докарания от него самолет от ОАЕ, пълен с фурми, ръкавици, калцуни и маски.

Съотношение 1:5 в полза на фурмите. Плодовете на финиковата палма са вкусни и съдържат въглехидрати, захар, желязо, калий и фосфор. Но в продължение на няколко дни ни проглушихте ушите, каква величествена сделка сте направили! Фирми на Делян Пеевски и братя Ангелови заделили част от продукцията си – пилешко месо и млечни продукти, - и я предоставили на правителството, явно през Министерство на икономиката. Оттам тръгна пиара, че правим уникален бартер с Абу Даби: храни срещу медицинско оборудване и медикаменти. Хуманитарните мисии на ООН за Уганда и Судан ряпа да ядат. И какво излезе накрая? Напънала се планината и родила мишка… 

На каквито хора заложиш – такива резултати получаваш. Заради тоновете фурми, полезните материали изгубиха значение. Голям шум – мижаво съдържание.

Не изостава и вътрешният министър Младен Маринов. Той пък пресметнал, че България е на първите места по свобода на словото. Сравнил ни с Дания, където били забранили информации за коронавируса. Жалък човек е този пишман министър. В мрежата му се подиграха, че вероятно трите единици от 111-тото ни място в класацията по свобода на словото, той пресмята като три първи места. Толкова е нелепо, че вероятно е вярно… Същият човек през 2018 г. – тъкмо беше турен за министър – заяви, че свободата на словото пречела на МВР да се бори с порнографията. А пък ние си мислехме, че неговата и на други босове във ведомството некадърност е причина. А то била свободата на словото. Ами забранете я най-после тази свобода, както горещо препоръча сподвижника на Пеевски в ДПС Йордан Цонев.

За сведение и на двамата Дания е на 5-то място в световната класация. И така е от години. Пак от години ние сме на дъното на Европа и на опашката в света.

Колкото и да обикаля премиерът с джипката, за да повдига духа на народа, спасявайки го лично от мигранти и вируси, с такива асистенти вдъхновеният му полет ще свърши под кривата круша… Триумфът по изгрев може да се превърне в поражение на залез, - казвали древните атиняни. Но кой ги слуша.

Дали пък някой не се е надявал с пилета и кашкавал да осигури връщането на Васил Божков? В Абу Даби явно не са схванали тънкия намек. Но пък пеевските медии се възторгваха до небесата. Милите, ще ядат фурми до Нова година поне.

Фурми ще има за всички от сърце...

 Борис Петков, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар