Зима

Зима
Пролет

17 април 2020 г.

Разделение: Отговорни-безотговорни

А Мутафчийски ще се прави на Путин до изборите. Не е много сложен този сюжет. Нито интересен...
 
Хората дават фалшиви декларации и пътуват не защото са безотговорни, а защото не усещат непосредствена опасност. 

А не я усещат, защото я няма в България. Вирусът има своя логика и вършее където иска. Нас ни щади засега.

Може да не е така с втората вълна, но сега е така. Страхът от Италия вършеше работа в началото, но месец по-късно вече не.

Управляващите не правят нищо друго, освен да повтарят онова, което се прави по света и да се възползват от златната възможност да инкасират политически и властови ползи.

Те "предприемат мерки", за да симулират действие - истината е, че ако тук имаше сериозна криза щяха да бъдат тотално безпомощни, каквито са и без криза.

Медиите по цял ден показват премиера как лети с хеликоптер, кара джипка, гази полетата из България с досадно нахлузена маска на врата и непрекъснато се среща с маса народ на открито и закрито, а между отделните му лайфове пускат бездарни призиви стойте си вкъщи.

Няма как да стане - хората не са малоумни и решиха да проявят здрав разум и да се метнат на колите за празниците. Мисля, че българите проявиха изключителна дисциплина и разбиране в последния месец. Повече отколкото може да се иска от тях. Фактът, че приемат ситуацията за пунта мара (Мутафчийски си бърше очилата с маската е незабравим в това отношение образ) говори, че са с акъла си, а не безразсъдни.

За тяхно съжаление дадоха повод на властта да обогати малко репертоара и да покаже твърда ръка, която ще се хареса на мнозинството, което не пътува. Властта вече работи по класическата схема на разделението - сега по линията отговорни-безотговорни. Ще има враг, който е виновен за коронавируса и т.н.

А Мутафчийски ще се прави на Путин до изборите. Не е много сложен този сюжет. Нито интересен.




Явор Дачков, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар