Зима

Зима
Пролет

14 април 2020 г.

Алоооо, продуцентите! Какво ни занимавате с британските или други там фермери?

Какво се случва на село, как хората там понасят трудностите на днешното положение, не ви е интересно? Не е гледаемо? Не прави рейтинг?

Меко казано е, че съм възмутен. Бесен съм! 

По голяма наша телевизия, една от най-големите, в централните новини, репортаж за терзанията на британските /!!!/ фермери дали, аджеба, ще има работници от България да им берат ягодите и малините!!! 

Алоооо, продуцентите!!! Вие на Мелмак ли живеете?! 

А да спретнете един репортаж с някой наш фермер, агропредприемач, работодател, с техните работници за това как се справят в тази ситуация? Дали хората им имат маски, дезинфектанти, предпазни средства и т.н.? Да направите разговор с Чичо и Леля на полето? Как на фона на пандемията от КОВИД-19 спазват изискванията за социална дистанция и същевременно работят. 

Ама да го направите топ-новина! Защото сега ТЕ сеят и садят това, което ще приберат като реколта и то ще дойде на нашата маса наесен? Или смятате, че това, което големите вериги ви предлагат, е достатъчно? 

Какво се случва на село, как хората там понасят трудностите на днешното положение, не ви е интересно? Не е гледаемо? Не прави рейтинг? Ами ако, току виж, нещата с т.нар. "зелени коридори" се закучат? А? Какво правим тогава? 

Ще ви кажа. Ще легнем на същите Чичо и Леля и това, което те са произвели и изнесли на пазара. Също и на десетките преработватели и производители на храни, чиито продукти ще купуваме. На нашия. Българския пазар. 

Не съм този, който да казва какви да са редакционните ви политики. Но чуйте и излъчете и хората, които днес, буквално днес, работят във всички кътчета на родината ни, на нивата, с мотика в ръка, в трактора, който сее, тори или пръска, за да имаме необходимото за трапезата ни утре, след три, след шест месеца! 

Направете го с уважение към тях! Най-малкото това го заслужават! Какво ни занимавате с британските или други там фермери? Те ще се оправят. Както винаги. 

А нашите? Кучета ги яли?!!

Нихат Кабил

Няма коментари:

Публикуване на коментар