Зима

Зима
Пролет

19 април 2020 г.

Икер Касияс: След сърдечния удар всичко се промени. Започнах да ценя повече отделните моменти

Сан Икер е категоричен, че няма да поема рискове и здравето му е най-важно
 
Легендата на "Реал" (Мадрид) и вратар на "Порто" Икер Касияс разказа за инфаркта, който претърпя на 1 май миналата година.

Световният шампион в Испания едва ли отново ще се върне на терена и в момента оценява, че е жив, като е категоричен, че няма да поема рискове и здравето му е най-важно.

"След сърдечния удар всичко се промени, най-вече в главата ми. Започнах да ценя повече отделните моменти. Принципно не ценим това, което имаме, не вярваме, че можем да направим много хора щастливи, а сега нещата се промениха", коментира Касияс.

"Относно връщането на терена трябва да бъдем реалисти. Най-важното нещо е здравето. След инфаркта около месец се страхувах да ходя, да спя, да предприемам дори и минимално физическо усилие. Това беше нереално. Но сега се чувствам добре. Взимам много лекарства, които ми помагат. Само лекарите могат да кажат, какво трябва да правя, а аз ще го направя", споделя Икер, цитиран от Corner.dir.bg.

В знаменитата си кариера, която премина основно с 16 сезона за родния му клуб "Реал" Мадрид, Касияс спечели пет титли на Испания и две национални купи, три пъти Шампионската лига и на три пъти стана световен клубен шампион.

За националния тим на Испания вратарят изигра 167 мача, като спечели световната титла и две европейски титли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар