Зима

Зима
Пролет

13 април 2020 г.

Иска ми се да вярвам...

Иска ми се да вярвам, че сред нас има персонажи, носещи със себе си ангелска искра на неподправени добродетели и надежди...
 
 Иска ми се да вярвам, че още съществуват личности с чест, достойнство и доблест подобни на рицарските, до чиито души не са достигнали мрачни и отровни мисли и саморазрушителни навици.

Хора, които въпреки всички загуби, лъжи, предателства и трудности са предпочели да живеят пълноценно, а не да хранят всеки ден вътрешните си демони просто защото това им изглежда най-лесно.

Мечтая да срещна личности, неосквернени от всеобщата алчност и завист, такива, за които щастието не е само в скъпите дрехи, ресторанти и коли и са успели да се преборят поне малко с консуматорската си природа и чувството за удовлетворение чрез трупане на вещи и безразборното харчене на пари, чрез което изразяват своето съществуване.

Иска ми се да вярвам, че чистите идеали и целите отвъд личната изгода и суета не са утопия, че нуждата от истинско, реално общуване и безкористна любов и приятелство никога няма да се превърнат в отживелица.

Иска ми се да вярвам, че някой ден всички ще обърнат внимание и на онези катастрофи, трагедии и катаклизми, които се случват в собствените ни души и ще се опитат да намерят лек срещу тях, защото онова, което е вътре в нас често е отражение и на външния свят.

Иска ми се да вярвам, че тежкият период в глобален план, през който в момента преминава светът, ще отвори очите на хората за всичко онова, което е наистина важно и те ще започнат да ценят повече живота, здравето и споделените, красиви мигове с любимите хора, вместо да се оплакват постоянно от принудителната изолация у дома, носенето на маски и невъзможността да обикалят баровете и дискотеките.

Иска ми се да вярвам, че след всяка една криза (обща или лична) идват по-добри времена, възможности и шанс за покоряване на нови хоризонти. Иска ми се да вярвам, че все още съществуват герои, които нямат нужда от бляскави одежди, шумна реклама, тежък грим от суперлативи и надменност.

Герои, които притежават таланта да вдъхновяват, възвисяват и помагат по искрен, чист и открит начин без да искат в замяната света да ги боготвори денонощно. Преследващи мечтите си с приключенски, артистичен размах, като дипломатично игнорират неодобрението на сивата тълпа.

Иска ми се да вярвам, че сред нас има персонажи, носещи със себе си ангелска искра на неподправени добродетели и надежди, готови да ги споделят и подаряват с всеки един, който по някаква причина не вижда светлина в тунела.

Иска ми се да вярвам, че краят е далеч... но когато настъпи ще бъде щастлив, спокоен и усмихнат. Без съжаление заради пропуснатото, а с благодарност към преживяното.



Линда Николова,  Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар