Зима

Зима
Пролет

10 април 2020 г.

"УниКредит Булбанк" ще подкрепи своите клиенти, засегнати от кризата с коронавируса

Клиентите на банката, които вече имат или очакват затруднения при обслужване на кредити, могат да поискат отлагане на погасяването му
 
"УниКредит Булбанк" изразява готовност да подкрепи своите клиенти, засегнати от кризата с COVID-19, като им предлага механизъм за облекчаване на обслужването на кредитните им задължения.

Клиентите на банката, които имат кредит и вече имат или очакват затруднения при обслужването му заради кризата с COVID-19 и извънредните мерки, могат да поискат отлагане на погасяването му, информират от кредитната институция. Единственото условие е задължението да бъде редовно погасявано или с не повече от 90 дни просрочие към 01.03.2020 г., и договорът да бъде подписан преди 31.03.2020 г.

Банката ще предложи на клиентите си различни схеми за разсрочване: гратисен период на вноските за главница и лихва за период до 6 месеца, гратисен период само за главницата за период до 6 месеца и механизъм за разсрочване, приложим за револвиращите продукти. Клиентите, които не покриват напълно критериите или пък имат нужда от различно решение от предложените в механизмите, също могат да потърсят съдействие като се свържат с банката.

Кандидатстването за отсрочване не изисква посещение във филиал на "УниКредит Булбанк". То може да бъде направено изцяло през дигиталните канали на банката. Достатъчно е клиентите да попълнят онлайн формата на интернет страницата й - за индивидуални клиенти или юридически лица и служители на банката ще се свържат с тях. На разположение е и Центърът за контакт за клиенти на банката на номер 0 700 18484 (кратък 18484).

Заявлението за отсрочване трябва да бъде подадено – чрез онлайн формата или по телефон – най-късно до 22.06.2020.

Гратисният период е с максимален срок до 6 месеца, който изтича най-късно до 31.12.2020, като всеки клиент има възможност да се откаже от предоставения гратисен период по-рано от предвиденото и да поиска изготвяне на нов погасителен план.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар