Зима

Зима
Пролет

24 април 2020 г.

Три неща, без които връзката няма да оцелее

Нещата, без които щастливите и хармонични взаимоотношения не биха могли да просъществуват
 
Всеки иска да има щастлива и изпълнена с любов връзка. 

Такива взаимоотношения ни карат да се чувстваме не просто пълноценни и обичани, но и здрави във физически и емоционален смисъл.

За да просъществува връзката в хармония обаче са нужни много компромиси, разбирателство, способност за приемане на несъвършенствата на другия, въздържане от желание да променим партньора си.

Може да се изброяват много необходимости във връзката, но определено могат да се посочат 3 неща, без които щастливите и хармонични взаимоотношения не биха могли да просъществуват.

Партньорство и принадлежност

Неслучайно участниците в една връзка се наричат партньори. Това не е просто дума, казана в пространството, определение, което е дадено, защото няма друга подходяща дума. Напротив. За да просъществува една връзка в истинския ѝ смисъл, тя трябва да се базира на партньорските взаимоотношения. Връзката би се зародила, развила и разцъфнала, само ако си партнираме. Тя е съюз, който със или без подпис се нуждае от отдаване, сигурност, закриляне на общите ценности.

За да се чувстват партньорите щастливи и обичани, най-напред трябва да показват своята принадлежност един към друг. Това не означава да се държат господарски, сякаш другият е тяхно притежание. Тъкмо обратното – да се отнасят по начин, който казва „аз съм твоята опора, стена, на която да се опреш, както и ти на мен“. Ако връзката е базирана на такъв тип отношения, неминуемо ще има успех.

Отдаденост

Всеки изпитва нужда да усеща отдадеността на партньора си. Да усещаш, че си приет какъвто си, че си обичан и че някой е готов да застане до теб във всякакви моменти, е чувство по-силно от сигурност и топлота. То е всеотдайна любов. Звучи идеалистично, но ако съумеем да изградим поне частица от тази идилична отдаденост, връзката има своето добро бъдеще.

Емоционална подкрепа и оценка

Друга огромна човешка нужда, която почти всеки изпитва, е да бъде оценен от партньора си, да усеща неговата подкрепа. Нищо в живота няма смисъл, ако любимият ти човек не ти каже браво за малките ти успехи.

Давайте си подкрепа. Карайте партньора си да се чувства оценен във всеки момент, в който го заслужава. Не пропускайте похвалите. Здравословната щастлива връзка е тази, в която и двамата партньори демонстрират емоционалната си подкрепа в трудни и радостни моменти.

Давайте си големи топли прегръдки. Разсмивайте другия, когато виждате, че се чувства зле. Не чакайте поводи да сте щастливи заедно, а ги създавайте.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар