Зима

Зима
Пролет

11 април 2020 г.

На дебили ни обърнаха

Мъката на Онуй, че няма достатъчно трупове, няма измерения. Дори не я крие. Че и маски не купуваме. Прост народ, бре!
 
ГМР отново реши, че маските трябва да са задължителни. Вероятно бизнесът не върви, както му се иска и дава зор на матрияла, че трябва вместо да яде, да си влага парите в продукцията. 

Поне аз досега не видях официално изявление какви маски да носим – еднократни, медицински, хирургически, текстили, от какъв текстил, с филтър, без филтър. Интересно, че досега във всички разпореждания няма и къде точно да си я сложим маската. Явно според ГМР /Онуй/, няма значение, важното е да се купят, бизнесът да върви... не нашият, разбира се!

Мъката на Онуй, че няма достатъчно трупове, няма измерения. Дори не я крие. В прав текст ни казва, че адът предстои и това, че има малко заразени, не е на добре. Какъв неблагодарен материал сме, вместо да мрем, за да може да докопа милиардите, ние се опъваме. Че и маски не купуваме. Прост народ, бре!

В същото време Министърът на здравеопазването, за когото на днешния брифинг се разбра, че е придатък към Онуй, вече стигна петдесета заповед за месец. На кило ги издава, взаимно си противоречат, допълват и изменят, докато накрая му теглиш една и престанеш да ги четеш безумията му. Явно идеята да се обединят всички заповеди в една и всяка промяна да се нанася в окончателния текст, не идва на ума на законотворците-калинки. Или пък не могат да се справят. В резултат на това трябва да спазваме заповеди, които по медиите ги няма в пълен текст, повечето хора не знаят къде да се запознаят с тях, а дори да се запознаят, не могат да се ориентират в правната джунгла, в която може би само Барни Ръбъла би се чувствал уютно.

Президентът Радев беше прав за това, че прекалените мерки ще доведат до обратния резултат. На хората започва да им писва не само от липсата на слънце и въздух, но и на елементарен ум сред управляващите. Всеки ден си противоречат и издават различни заповеди. И ироничното „Шашкай се във всички посоки”, както иронизира Президента една гербава калинка, важи именно за правителството и Генкоронавирусщаба, които по пет пъти на ден си менят мнението.

Днес маските са задължително, ама ще започне да се прилага от събота, обаче утре ще отменим заповедта. Тази сутрин отново са задължителни, ама заповед на министъра още няма. Може би в Конституцията и Закона за нормативните актове трябва да добавим, че устните разпореждания на Онуй, дадени на сутрешните брифинги, имат силата на закон, който трябва да се спазва.

Ей, на... дебили ни направихте! И накрая ще предпочетем ужасен край, отколкото ужас без край!

 
Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар