Зима

Зима
Пролет

11 април 2020 г.

Ей, индивиди, ще вземете да се сецнете в кръста от толкова навеждане

Адски тъжно е, да гледам хора с уж интелект, с уж житейски опит, с уж титли, да се гънат като тръстики и да не могат да стоят изправени и с достойнство...
 
Един пост на Иво Христов, озаглавен Диктатура на коментариата и посветен на две от дежурните по плювки по Президента - буруджиева и т.нар.проф. а. христова (нарочно всички букви са малки), ме провокира да се замисля, че покрай корона вируса, от екрана липсват традиционните т.нар. анализатори.

Един доц. Стойчо, един криминално проявен (нали така се казва като са те разследвали, ама не са те осъдили) Харизанов, един антрополог Харалан, една социоложка Евелина незнамсикоя от агенция "Тренд", плюс тези двете - да ми простят пропуснатите, не от лошо, ама сте много мисиранализаторите и може да не се сетя за всички.

Та, вече усещам липсата им. И както пее Васил Найденов в една любима за мен песен "Всичко отминава под това небе, болката отляво - не!". Ще отмине кризата с пандемията, но ако тези не се върнат по екраните, с какво ще се забавляваме сутрин. Защото, с цел запазване на психичното ми здраве, започнах да се забавлявам с неуспешните напъни на рояка анаЛИЗАТОРИ, да си заслужат платата. Всичките, с малки изключения, са горе-долу на моята възраст, т.е. 54 години.

Е, забавно ми е, защото ако се замисля, ще ми стане адски тъжно, да гледам хора с уж интелект, с уж образование, с уж житейски опит, с уж титли, да се гънат като тръстики и да не могат да стоят изправени и с достойнство. Ей, индивиди (щото не сте личности), ще вземете да се сецнете в кръста от толкова навеждане или няма да ви остане плюВка от толкова плюене по президента, да оближете паничката с повръщаното, дето ви е сервирана. 


Хайде, поизправете се, че може да си останете в тази наведена поза от дисксопатията и да ви се случат други неприятни неща.


Цветеслава Гълъбова

Няма коментари:

Публикуване на коментар