Зима

Зима
Пролет

18 април 2020 г.

Daimler отново пуска заводите си от понеделник

На първоначален етап производството ще бъде ограничено, тъй като гигантът не знае от колко автомобили изобщо се нуждае пазарът

Автомобилният производител Daimler отново пуска заводите си от понеделник, след като беше спрял производството за близо месец.

На първоначален етап производството ще бъде ограничено, тъй като гигантът не знае от колко автомобили изобщо се нуждае пазарът, съобщават германски медии.

Заводите ще отварят при строги хигиенни изисквания, които групата е съставила въз основа на оценки за опасност за всяко работно място. Промени ще има и в смените на служителите, за да се гарантира, че ще имат ограничен контакт помежду си. Където е възможно, работата трябва да продължи от вкъщи.

Кога Daimler може да върне производството на ниво преди кризата не е ясно. "Все още не знаем как ще реагира пазарът", коментират от компанията, съобщава Cross.bg


Ако обаче нивото на търсенето е под това, на което се основава групата в своето планиране, предишните цели за свиване на разходите и планираните съкращения на работни места няма да са достатъчни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар