Зима

Зима
Пролет

28 април 2020 г.

Темида в копродукция за Mary Jane

Рап-клип, заснет в Съдебната палата, доказва, че шоу-бизнесът и съдебната власт имат общо бъдеще
 
Крайно време беше българският шоу-бизнес и Темида да си подадат ръка и да започнат съвместна дейност. 

Както се казва, досега в тези две сфери на обществения живот има съответните количествени натрупвания, които чакат мига за оформянето на качествено нова идея, продукт, явление.

Повод за такава радостно очакване дава появилият се тези дни клип на музикалния продуцент, композитор и рап-изпълнител Александър Николов, известен с артистичния си псевдоним Алек Сандър.

Интериорът във видеото е от Съдебната палата, а част от действието му се развива пред зала 11. В парчето, наречено "Yerba", Алек Сандър си партнира с американския рапър Juici J, а наоколо кършат полуголи тела танцьорки, сред които и моделът  Жанета Осипова. Атмосферата се нажежава допълнително и от въоръжени с автомати и пищови гангстери.

Първата артистична съвместна проява на шоу-бизнеса и Темида е успешна заявка за бъдещи копродукции. В парчето "Yerba" хармонично се преплитат интериор, текст и визия на артистите: както е известно, в зала 11, на чийто фон танцуват разкрепостените девойки, обикновено заседават съставите на Върховния касационен съд. Точно в зала 11 са се гледали не едно и две дела, свързани с организирана престъпност, трафик на дрога и прочие престъпни занимания. А в текста на парчето лиричният герой рапира в подкрепа на легализирането на марихуаната, нежно наричана Mary Jane...

Внушението от това хармонично преливане на интериор със съответна слава, модерна визия и актуален текст, разкриващ въжделенията на съвременните почитатели на Mary Jane е, че има надежда. И че просто е въпрос на дни, когато Темида ще свали превръзката и ще отмери на прочутите си везни щипка марихуана, след което ще си свие фасче и с притворени очи ще го изпуши.

Заслужава си да се отбележи, че за първи път продукция на Темида си проправя път сред обществеността с подобна категоричност на внушението. Това напомня за безбройните й гафове в поредица дела и процеси от голямо обществено значение и интерес, оставили в широката публика горчив послевкус от провала им.

Свежият полъх на първата поп-съдебна продукция отваря врати за експерименти и в други области на обществения живот. Например директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов, известен с мащабните си проекти, и финансист № 1 Владислав Горанов, познат с банковите си и финансови амбиции, притежават необходимия размах за една колосална съвместна продукция, примерно "Лоенгрин", по либретото на Горанов "България в ERM-II" и музиката на Вагнер...

Да не говорим какво зрелище би се получило, ако вроденият артистичен талант на премиера Бойко Борисов органично се вплете с режисьорско-постановъчния гений Камен Донев в грандиозен спектакъл "Възгледите на един премиер"?! Зала "Армеец" ще се окаже тясна, може би и националния стадион "Васил Левски"!

Но да вървим стъпка по стъпка...


Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар