Зима

Зима
Пролет

1 май 2020 г.

Ковид над кукувичето гнездо

Няма мор, няма и чума. Хората, които тръгнаха и пак ще тръгнат го направиха, защото не усещат заплаха...
 
От голямото пътуване за Великденските празници минаха точно 14 дни. 

То започна на 17 април и даде повод на ген. Мутафчийски да кълне като онези жени на пл. “Св. Неделя” след като им откажеш да ти гледат на ръка. Даде повод и на много хора тук да обиждат пътуващите (както преди това бълваха вулгарности по вярващите) и да се нахвърлят с болшевишка омраза към тях, само защото са усетили, че свободата е по-вкусна от шубето. “Ковид над кукувичето гнездо”.

Отдавна спрях да следя ежедневните рапорти за заразени и починали, както преди това не следях ежедневните новини за катастрофи, “войната на пътя” и битовите престъпления (помните ли, че имаше и такъв тормоз преди вируса), но все щеше да се чуе, ако бе настъпил мор, както го предвиждаше Борисов, гледайки в обръснатата глава на Мутафчийски като кристалната топка на гадач (реплика на предишния му работодател, царя).

Няма мор, няма и чума. Хората, които тръгнаха и пак ще тръгнат го направиха, защото не усещат заплаха. Техните инстинкти за здраве, живот и свобода не са за подценяване, както и инстинкта на Борисов за власт. Добре ще е утре в 7.30 сутринта Бойко Борисов да каже на Мутафчийски да се извини в 8 на редовния си нарцистичен сеанс и да вземе да му премести брифингите в 3.40 сабахлем, за да не го реже отведнъж.

Добре е и всички с трезва глава във ФБ да простим тук истериите на наши приятели, грозните думи, заплахите и глупостите, които изписаха по този повод. Всеки дава фира, а и всички се лекуваме по малко тук. Освен, че се нараняваме. Ако поне това научим от този скромен короназнак ще сме по-подготвени за големите изпитания, на които ковид-19 май е само увертюра.


Явор Дачков

Няма коментари:

Публикуване на коментар