Зима

Зима
Пролет

2 май 2020 г.

Ваня Григорова: Правителството не взе никакви социално-икономически мерки и затова сега разхлабва ограничителните

"Големи групи хора, останали без работа, не бяха подпомогнати. Не може да се обяснява, че тези хора не са се осигурявали и затова сега не получават помощи."
 
"Не виждам смисъл да се облекчават изолационните мерки в момент, когато отчитаме по 50 заразени на ден. Ние ги наложихме, когато имаше по 10 заразени на ден, а сега ги премахваме. 

Според мен това се дължи на факта, че правителството не иска да приложи правилните икономически мерки, с които да бъдат подпомогнати най-засегнати от тази криза."

Това каза пред Канал 3 икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

"Големи групи хора, останали без работа, не бяха подпомогнати. Не може да се обяснява, че тези хора не са се осигурявали и затова сега не получават помощи. На всички е ясно, че това е ставало със знанието на държавата. Ще дам пример - всички големи мъже в държавата посещават едно определено заведение, в което служителите се водят на 4-часов работен ден и на политиците е ясно, че те няма как да бъдат обслужени от работещи 4 часа", разкри Григорова.

По думите й правителството не предприе никакви социално-икономически мерки. 


„По тази причина подадохме заявление за протест пред Министерски съвет. Протестът беше замислен да се проведе от автомобили, но бях привикана в СДВР и ми беше обяснено, че ако се състои такъв протест, ще бъдем глобени с 50 000 лева и ни заплашва затвор до 5 години. Сега пред Президентството има протест срещу президента и аз питам къде е СДВР сега и защо никой не заплашва тези протестиращи с глоби и затвор”, заяви Ваня Григорова.

Според нея, ако правителството беше приело правилните социално-икономически мерки, нямаше да има гладни хора и всички щяха да спазват мерките. 


"Никой не говори за раздаване на калпак от фискалния резерв. Ние искаме определени обезщетения за заплатите до 800 лева и нагоре", каза още икономическият експерт на синдиката.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар