Зима

Зима
Пролет

27 май 2020 г.

След кално джиро – чисти дарители

Ако гоните все пак приемственост, турете му едно „Леевски”, че да сторите темане на новия благодетел...


Не знам на кое му викат синя общност, но от невротичните ходове и медийните изяви на активираните й глашатаи и самозвани лидери се носи непоносима смрад. 

Ако зад отбора на народа стоят наистина един милион българи, които не се гнусят от актуалния цирк, положението е неспасяемо. Щом футболът и политиката станаха толкова мръсна работа, вдигнете им червен картон и ги освиркайте!

Най-противното е, разбира се, обратното на това, което твърдят – че „Левски” бил направен за посмешище само от Васил Божков, но не и от плужеците и лапачите, отрекли се от него в тон с мутро конюнктурата. Болшевишката чистка срещу врага с партиен билет обръща всяка съвест наопаки – така че да лъсне отчайващата й липса. После тя бива заместена от нова съвест да следващата чистка.

Вижте им само спасителите. Корпулентният подхвърли половин милион и те, хъката-мъката, ще ги вземем от немай къде пред лицето на фалита. А пък „чуждестранна фирма” била готова да инвестира по 6 млн. евро на година, но офшорната й регистрация поставяла меко казано под въпрос възможността клубът да се обвърже с нея.

Сякаш досегашните собственици, които си джиросваха акциите му, не са чували за офшорки. Камо ли пък Корпулентният, чийто образ дебне коварно премиера Бойко Борисов от огледалото. Същият, който обяви тези дни, че не знаел другото му аз да се занимава с друго освен да прави дарения.

Този мач с акциите е уреден не от вчера. Но тайно, та ошашавиха дори един доайен на търговското ни право, който се извъртя така, че да види гърба си. Изведнъж за ценните книги се намериха мераклии, легенди и ветерани, които са готови да ги  вземат, пък после щели да мислят за издръжката. Те, милионите, все отнякъде ще дойдат – на принципа "Крадем от народа и даряваме на народа! Обичайте ни!"

А заклинанията „Да започнем всичко отначало и на чисто” със старите занаяти и труженици си ги бива. Непременно започнете обаче с името, щото кривиците ви нямат оправяне. А ако гоните все пак приемственост, турете му едно „Леевски”, че да сторите темане на новия благодетел. Те оттам-насетне да си се джиросват, както знаят, и всичко да си продължи поновому.


Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар