Зима

Зима
Пролет

27 май 2020 г.

Теодор Славев: ЕК вдигна ръце от България

"Няма кой отвън да ни помогне в нашето правосъдие. Сами трябва да търсим отговорите.  Държавата ни е осъдена заради недосегаемостта на главния прокурор."
 
"Това, нещо, което се разпространи миналата седмица е препоръки от страна на Съвета на ЕС като част от т. нар., европейски семестър. Вътре в този документ ясно се казва ,че ЕК продължава да упражнява мониторинг към реформата. Посочва се, че има дефицити от страна на прокуратурата. ЕК излезе с предложение към Съвета и каза, че ще чака становище от тях."

Това каза анализаторът Теодор Славев по ТВ7/8.

"Лобира се от страна на наши евродепутати, но този, който не се е произнесъл е  Съвета на ЕС. Проблемът е, че вътре в Съвета не може да се постигне съгласие. Продължават да ни наблюдават но няма да има доклади.

ЕК вдигна ръце от България. За новия механизъм-рамката за върховенство на правото ще се обвърже с фондовете, което се случва за първи път. Ограничава се достъпа до нови фондове. Тази мярка е насочена към държави от Източна Европа. Няма кой отвън да ни помогне в нашето правосъдие. Сами трябва да търсим отговорите.  Държавата ни е осъдена заради недосегаемостта на главния прокурор. Сочат ни като лош пример. В Брюксел също има политици и там нищо човешко не им е чуждо. Но тук нещата са доста скандални", 

заяви Славев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар