Зима

Зима
Пролет

20 май 2020 г.

Принц Чарлз призова студенти и хора в отпуск да съберат земеделската реколта

Престолонаследникът сравни желаещите да помогнат с армия от Втората световна война, когато жени и млади момичета са помагали в земеделието
 
Принц Чарлз призова студентите и пуснатите в неплатен отпуск работници да съберат реколтата от плодове и зеленчуци, за да се запълнят липсите на пазара на труда, предизвикани от коронавирусната пандемия, пише CNN.

Във видео, публикувано в Twitter, Чарлз, който е наследник на британския трон, призова хората да се заемат с тази „небляскава“ работа и да берат плодове и зеленчуци, за да помагат на фермерите.

„В това време на голяма несигурност, много от нашите нормални задачи и обичайният ни начин на живот са изправени пред предизвикателство“, посочва той в клипа, рекламирайки кампанията „Pick For Britain”, организирана от британското правителство. Целта на програмата е да привлече студенти или хора, които временно са без работа. 

„Ако искаме да съберем британските плодове и зеленчуци тази година, се нуждаем от армия от хора, която да ни помогне“, коментира Чарлз, цитиран от Investor.bg.

71-годишният престолонаследник сравни желаещите да помогнат с армия от Втората световна война, когато жени и млади момичета са доброволствали и са помагали в земеделието, тъй като твърде много мъже са напуснали страната, за да се бият.

„През следващите месеци ще са необходими хиляди хора, за да се събере реколтата. Ще бъде трудна задача, но е особено важна, ако искаме да избегнем това много от растящите култури да отидат на боклука“, посочва още Чарлз.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар