Зима

Зима
Пролет

2 юни 2020 г.

През 2013 ГЕРБ заклеймяват Славея Стоянова, че трови Кърджали, днес я правят зам.-министър по екология!

Славея Стоянова е била дясната ръка на олигарха Валентин Захариев
 
2 август 2013. 

Областната структура на ГЕРБ Кърджали пише остра декларация срещу готвено назначение за директор на РИОСВ – Хасково на Славея Стоянова, която днес председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов назначи за заместник министър на екологията.

Ето и как са заклеймили през 2013 година гербаджиите Славея Стоянова:

https://rodopi24.blogspot.com/2013/08/blog-post_8851.html?m=1&fbclid=IwAR2BkM4WFHS1NYWUHUNh14FNEGIKsX3AlOBKvWrj7Wy7SLZtjMk9HKTePz8

„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково“, обявиха в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали.

„Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно…. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес. Настояваме коалиционните партньори БСП и ДПС да признаят стоят ли зад кандидатурата на г-жа Стоянова, има ли сделка с Валентин Захариев и кой ще поеме политическата отговорност за спорния кадрови кадрил, който предизвиква масово възмущение сред кърджалийци“, се казва още в декларацията на ГЕРБ.“


Славея Стоянова е била дясната ръка на олигарха Валентин Захариев.

В МОСВ към настоящия момент е била директор с ресор управление на отпадъците и опазване на почвите. Т.е. точно тя е отговаряла за боклука, а не арестуваният зам.-министър.

И още нещо – в този списък, за който говори прокуратурата – фигурира и името “ В. Захариев“.



На снимките са Славея Стоянова и олигарха Валентин Захариев.

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар