Есен

Есен

29 юни 2020 г.

Светлана Атанасова: Невъзможно е летният сезон да бъде спасен

"Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период, не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация."

"Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон."

Това заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“, отбеляза тя.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

"Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период, не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация."

"До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година", посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.
Няма коментари:

Публикуване на коментар