Зима

Зима
Пролет

16 юни 2020 г.

Срутище затвори обходния път на Габрово две седмици след като беше открит

Целият обходен път на Габрово е с обща дължина 23 км., а цената му е 92.94 млн. лева с ДДС

Срутище затвори част от обходния път на Габрово по-малко от две седмици след като той беше символично открит от премиера Бойко Борисов.

Той мина с автомобила си по трасето, като в излъчване във "Фейсбук" заяви: "Ние вече не правим първи копки, направо откриваме. Даже вече ще гледаме и ленти да няма. Пътят е пуснат предварително, ние ей така само минаваме, да се порадваме на труда си."

От агенция "Пътна инфраструктура" коментираха, че заради проливният дъжд в района са се срутили части от все още неукрепени скатове. Обезопасяването на скалите по цялата трасе трябва да завърши до края на юли. От АПИ уточняват, че се работи без спиране на трафика и възпрепятстване на пътуването.

На 4 април бяха завършени и пуснати в експлоатация последните 12 км от обходният път на Габрово, което се строи от 2013 г. Шосето, което извежда транзитния трафик от града, в бъдеще ще е довеждащо и за тунела под Шипка, изграждането на който предстои.

То е част от коридора Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис. Обслужва направленията Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

Целият обходен път на Габрово е с обща дължина 23 км. Цената е 92.94 млн. лева с ДДС. Изпълнител е консорциум с участието на фирмите "Хидрострой" АД, "Пътни строежи - Велико Търново" АД и "Пътинженерингстрой - Т".


Няма коментари:

Публикуване на коментар