Зима

Зима
Пролет

15 юни 2020 г.

Караянчева подава оставка, иска оставката и на Борисов. Оргазми

Мо’е съм проста кърджалийска п..ка, ама не съм толкоз тъпа да подавам оставка и да изпусна келепира!


Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, ще подаде оставка в понеделник.

Тя е наскърбена и тежко наранена от думите, с които я нарича премиерът Бойко Борисов в изтекъл в ютуб запис преди дни. А те са, че е „проста кърджалийска п..ка“. В парламентарна република, каквато е България по конституция, подобна гавра не може да бъде подмината, казала си горко Караянчева.

Нещо повече, тя щяла да поиска Борисов също да подаде оставка. Така е морално, справедливо и ще е пример за това, какви политици не бива да управляват държава, па била тя и България, рекла си още през сълзи тя.

Това било през нощта.

Такаааа… Като се събудила на сутринта обляна в пот, Цвета се погледнала в огледалото, подскочила уплашено от гледката, плюла си в пазвата и изхлипала: Мо’е съм проста кърджалийска п..ка, ама не съм толкоз тъпа да подавам оставка и да изпусна келепира! Мерцедесче от НСО, шофьорче мамино сладко, власт, теманета, кабинет, подаръци, софри и кючеци, командировчици в чужбина, мазна заплатка и премийки… И кой ма курдиса на този пост? Бойко! Тъпа кърджалийска п..ка, ама портрета ми ще е до Петко Каравелов, Петко Славейков, Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Драган Цанков… Кой е тъп сега, а?

Посресала се, поизмила си очите, ударила едно гримче да скрие следите от снощните сълзи и айде в мерцедесчето с шофьорчето-бонбон – да го схруска кака…

Цвета Караянчева няма нужда от Фройд. Но за любознателните ще припомним туй-онуй от учения. Нищо не се случва случайно, нито в реалния живот, нито в сънищата, - казва Зигмунд. В основата на всеки наш сън стои неизпълнение на някакво желание от деня. Просто всеки се опитва и полага усилие да живее по определени правила, да изпълнява определени норми. Не всички норми обаче ни допадат, но се чувстваме длъжни да ги изпълняваме, за да се впишем в обществото и да не бъдем отритнати.

Това е причината, когато сънуваме в главата ни да нахлуват онези желания, които са се породили през деня, но които по едни или други причини не са ни харесали и не сме имали сили да изпълним. И тъй като не всяко желание може да бъде изразено буквално – някои блянове могат силно да разконцентрират и объркат човек.

Дали Цвета има способността да се обърква, осъзнавайки абсурда, в който е нещо по чужда воля, е трудна задача дори за Фройд. Но оставка от нея няма да видим. Тя е щастлива „проста кърджалийска п..ка“, седнала на първия от трите трона в държавата. За нея това е нечуван триумф и дори тя съзнава, че такъв факт може да убие дори Кафка или Камю... Давате ли си сметка колко оргазми преживява всеки ден само при мисълта, че това е реално? И е реално - дано Бог ни накаже за търпението...

Макар че самото търпение и примитивите, дето ни управляват, вече е наказание.
Цвета Караянчева е доволна...

 
Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар