Зима

Зима
Пролет

15 юли 2020 г.

Томислав Дончев: Има три варианта за излизане от кризата

"Очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората."

"Има 3 варианта - правителството остава, отива си или ново правителство в този парламент."

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред бтв във връзка обсъжданията с министри и висши функционери на ГЕРБ за различни варианти за излизане от кризата.

"Трудно е решението, защото трябва да се намери баланса между гражданския мир и желанието ни да не се вкарва държавата в хаос", каза още вицепремиерът.

"От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори", добави той и каза, че всички варианти са лоши.

По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията са разнопосочни. "Дори при предсрочни избори, това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада", обясни той. Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред.

Дончев заяви, че причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост. "Очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората."

Ще има санкции по отношение на компаниите, участващи в строителството на "Турски поток". "Може да става въпрос и за нас, може и да не става."


Няма коментари:

Публикуване на коментар