Зима

Зима
Пролет

17 юли 2020 г.

В Брюксел критикуваха Борисов, че не носи правилно предпразната си маска

Преди заседанието на Европейския съвет Борисов бе посъветван как именно се носи предпазна маска


Премиерът Бойко Борисов, който традиционно носи маската си, без да покрива носа, получи първите си критики от европейските си партньори в Брюксел.

Въпреки че в България никой не смее да обясни на премиера, че така застрашава и своето и здравето на околните, преди заседанието на Европейския съвет Борисов бе посъветван как именно се носи предпазна маска. Дори германският канцлер Ангела Меркел бе заснета да критикува премиера и да му показва, че трябва да покрива и носа.

Неспазването на противоепидемичните мерки от негова страна бе забелязано и от други в Брюксел. В Туикър се появиха публикации как не трябва да се носи предпазна маска, а Борисов бе в кадър, онагледяващ неправилното поставяне, съобщава Cross.bg.

Иначе в Брюксел държавните глави днес се поздравяваха с поклони и допир с лакти. Всички участници носят маски и се стараят да спазват безопасно разстояние.

Европейският съвет заседава днес в най-голямата зала в сграда "Европа", в която обичайно се побират над 300 души. Днес 27-те лидери сядат поне на три метра един от друг, а броят на делегациите им е силно ограничен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар