Зима

Зима
Пролет

15 август 2020 г.

"Реал" Мадрид – Кралете на Европа" на Сантяго Сигеро

Бялата библия, в която са проследени всички стъпки към пълния триумф на "Реал" по европейските терени


Кои са "Кралете на Европа" - евротриумфите на новия шампион на Испания "Реал Мадрид".
Историята на европейските успехи на новия шампион на Испания.

На 16 юли 2020 г. "Реал" (Мадрид) официално стана футболен шампион на Испания за 34-ти път от създаването му. Междувременно кралският отбор може да се похвали с тринадесет европейски титли - постижение, за което никой друг отбор дори не може да мечтае и с което феновете на "Белия балет" имат основание да се гордеят.

На пазара вече може да откриете българското издание на "Реал" (Мадрид) - Кралете на Европа" - Бялата библия, в която са проследени всички стъпки към пълния триумф на "Реал" по европейските терени. Редактор на книгата е спортният журналист Методи Шуманов, а преводач - Стойко Дуков, и двамата горещи привърженици на кралския клуб.

Изданието обхваща периода от знаковия 13 юни 1956 г., когато "Реал" (Мадрид) побеждава "Стад дьо Реймс" с 4:3 на "Парк де Пренс" в Париж, до знаковата тринадесета победа на кралския отбор през сезон 2017/2018 - на 26 май 2018 г. срещу "Ливърпул" на стадион "Олимпийски" в Киев.

Допълнена със статистки и архивни снимки, книгата е истинско пътуване във времето, проследяващо превръщането на мадридчани в абсолютни господари на Стария континент. От незабравимите футболни зрелища, през срещите с някои от политиците, оформили облика на XX и XXI век, до някои немислими пътувания по време на студената война, това е разказ за абсолютния триумф, извоюван с усърдни тренировки и непоклатим спортен дух.

"Реал" (Мадрид) - Кралете на Европа" от Сантяго Сигеро рисува ярка картина на онази главозамайваща игра, която пренаписва правилата и живее дълго в сърцето на истинските ценители. Защото създава история.
 

"Финалите не се играят, те се печелят!"
Сантяго Бернабеу


"Кралете на Европа" - книгата, която държите в ръцете си и която е същинска Бяла библия, е едно пътуване във времето, проследяващо превръщането на мадридчани в абсолютни господари на Стария континент. Тази история излиза далеч извън пределите на футболния терен, на който "белите" печелят първите пет издания на новосъздадения турнир. 


Освен за красиви голове, епични обрати и зрелищни триумфи това е разказ и за неочаквани срещи с испанското кралско семейство, което живее в изгнание по време на режима на ген. Франсиско Франко, както и за пътувания зад желязната завеса - като това до затрупания от сняг Белград през януари 1956 г.


Dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар