Пролет

Пролет

2 август 2020 г.

Протестите, ваксината, Брюксел

Момчетата от Брюксел имат много по-големи планове за нас...
 

Европейските правителства, включително и българското, тези дни започнаха организирано и масирано да вещаят Втора /Трета, Четвърта, Пета/ вълна от корона вирус през есента. 

По същото време десетки хиляди берлинчани излязоха на улицата срещу карантинните ограничения. Демонстративно без маски. Българите също са на улицата без маски, но по-масово и по-отдавна от германците - те направо блокират жизненоважни градски артерии срещу корупцията на правителството в "Най-корумпираната държава от ЕС", според германската ARD наскоро. В средата на юли Италия се разтресе от протести и улични битки, свързани с наложената им безогледна миграция и последващи карантинни рестрикции за населението по този повод. С прости думи - властите вкарват доказано заразени африканци, а после затягат мерките върху всички италианци. И така нататък, има достатъчно още примери за разклатената Европа.
 

Запитах се при тази тревожна ситуация на Стария континент какво се случва в столицата му Брюксел? Би трябвало всички институции там да работят на пълен ход и под усещането за почти военно положение.
 

Хм... От днес в Брюксел няма жива душа из институциите. Европейският парламент излезе във ваканция от 27.07. до 23.08. Следващото заседание на Европейския съвет е чак в средата на октомври. Преди да заминат по скъпите курорти и милионерските си имения чиновниците от Европейската комисия ратифицираха някакво споразумение за насърчаване на търговията с Виетнам. Но не това е интересното, разбира се. В самия край на юли, на 28-и, ЕК подписа договор с американската фармацевтична компания "Гилеад". Тя е за закупуване на антивирусен препарат срещу Ковид-19. Сделката е на стойност 63 млн. евро. Препаратът, според официалния прес-рилийз на сайта на Комисията, ще стигне до 30 000 /трийсет хиляди/ пациенти. Ако сделката за 30 000 души е 63 милиона, можем ли да си представим за какви пари става дума при 10 милиона заразени, да речем. 

Всъщност Европейската комисия /нашето ЕС правителство/ ще стане един доста печеливш дилър. Ще купува от "Гилеад" на едни цени с нашите пари и ще ни препродава на други. Това е логиката на сделката поне - няма кой да ни подарява тези лекарства, а всяка здравна каса би рухнала при подобни цени. И ако тези препарати станат задължителни при всеки заразен /не говорим за чипиране, 5G и други глупости/, а за общоевропейска политика /Ковид-политика/, омесена със съмнителни европазарни механизми, управлявани от самия Брюксел. Просто ще ни задължат, а който не носи съответния сертификат, постепенно ще отпада от обществото.
 

Има и още нещо любопитно край въпросния препарат "Ремдесивир" ("Remdesivir"), който вече е пребрандиран като Veklury. Сега ще разберем и защо. Това съвсем не е ново изобретение. Той отдавна е бил подготвян за борба с Хепатит С. Доказано неуспешен е обаче. В началото на 21-и век го пробваха и срещу Ебола. Също - неуспешно. Днес той отново излиза на полето. И никой не може да докаже, че действа срещу Ковид. Но беше спешно лицензиран на 3-и юли за продажба на европейския пазар. Съвсем скоро ще започнат да ни го продават. Отсега, пак според официалния сайт на ЕК, се договарят нови и нови доставки за до края на годината с "Гилеад".
 

И в това време някои българи си въобразяват, че Европейският съюз ще се намеси в България, за да разобличи корупцията и нередностите в съдебната ни система. Евро-наивници.
 

Момчетата от Брюксел имат много по-големи планове за нас. До нови срещи след ваканцията им.
 

А след препарата идва Ваксината.


Степан Поляков

Няма коментари:

Публикуване на коментар