Зима

Зима
Пролет

11 август 2020 г.

Не мога да разбера инатлъка на Бойко!

Защо Бойко иска да си отиде по същия начин като Тато?
 

Не мога да разбера инатлъка на Бойко!

Защо така стремително се е отправил към позора и унижението на своя бивш патрон Тато? Не знае ли Бойко, как Тато бе свален от трона? 

От своите, които ден преди да го окепазят и унижат, му се кланяха доземи, а сетне организираха безкръвния преврат, наречен пленум на ЦК на БКП и доведоха възрастния и безпомощен човек до отвратителното състояние да му увисне ченето, а погледът му да се лиши от съдържание? Това ли и иска и очаква Бойко, макар и да не е достигнал възрастта, в която Тато бе детрониран? 

Тато бе лишен от възможността да се оттегли сам, с някакви остатъци от политическо и човешко достойнство. Тато го ликвидираха със садистична и безкомпромисна жестокост. Вероятно тия, които го свалиха са имали своите основания да го мразят. Това не ме интересува. Това е политически канибализъм. 

Но не мога да разбера защо Бойко иска да си отиде по същия начин? В края на краищата, диктаторите, тираните и узурпаторите имат една и съща участ. Но преди тя да ги застигне все още имат шанс да избегнат позора и унижението да бъдат разкъсани и оглозгани от своите. 

Знае ли това Бойко, иска ли го или не го иска, такава ще бъде съдбата му, независимо от бабаитските му мераци.
 Любомир Кольовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар