Зима

Зима
Пролет

11 август 2020 г.

Протестите са на народа

Днес, на улицата, се ражда новото гражданско общество на България
 

Лятото на 2020 година. 

Протестите на десетилетието. Тихата гражданска война на българите срещу мафията. Дни на геройства и падения....
 

Протестите започнаха от народа. И бяха яхнати от различни организатори. Няма лошо да се организира протеста, стига това да не го измества. А всъщност в някои от случаите точно това се случва. И хората загубиха вярата си - не в това, което искат и за което протестират, а в имената, които се пробутват за лица на протеста.
 

Днешният протест няма лица. Нито "Отровното трио", нито Маяма, нито Ицето от "Дай България", нито който и да било друг е лице на този народен протест. Защото те не представляват и няма как да представляват народа. Важното е, че целта е една - оставката на Борисов и Гешев. За това се борим заедно. Но не забравяйте, че целите след това са ни различни.
 

Ненапразно гербоидите призовават протестите да излъчат лидери, с които да преговарят. Защо не се замислите, защо не преговарят с тези, които се промотират като лица и организатори на протеста?!! Простичко е - защото не са. Защото хората не могат да бъдат ръководени от един център, не са платени, не са манипулирани и знаят какво искат.
 

Днешните лица на протеста са други - младите, които са необременени от старите политически наслагвания, от филство и фобство към определени държави, от стара омраза и нови любови в политиката. Днешните лица на протеста просто си искат Родината. Искат България, в която да могат да останат и да работят и децата им да останат също в България. Искат бъдеще тук.
 

Тези хора отричат и Борисов, и хора като някои от организаторите на протестите. Те виждат лицемерието и опитите за пореден път народното недоволство да бъде канализирано в удобни политически проекти. И няма да се поддадат. Което, разбира се, не се харесва на нито един от политическите лидери в момента или от напъващите да станат такива.
 

Днес, на улицата, се ражда новото гражданско общество на България. Българи, които са се осъзнали като граждани и народ и вече не са неми овце пред палачите си, а са лъвове, които гледат в бъдещето.
 

Протестът е на народа!!! Не на трио, не на политически лидери, не на русофили и русофоби, не на американофили и американофоби. А на БЪЛГАРИТЕ!
 

Да живее България! Оставка, мутри!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар