Зима

Зима
Пролет

9 август 2020 г.

Да направим история...

Само когато се научим сами да се справяме с грешките и проблемите, можем да придобием политическа зрялост и да станем нация
 

Народът за няколко дена порасте с няколко века...

Дали забелязахме кога престанахме да призоваваме Лаура Кьовеши да ни спаси от Борисов? Дали видяхме кога спряха призивите към САЩ да си махат съюзника? Дали осъзнахме кога престанахме да разчитаме на други да ни спасят?
 

Това е осъзнаването. Че свободата изисква САМИ да се справим с мутрите. А не винаги да бъдем благодарни на някого, който ще се разпорежда с бъдещето ни. Защото само когато се научим сами да се справяме с грешките и проблемите, можем да придобием политическа зрялост и да станем нация. Българска нация, достойна за хилядолетната си история, в която бъдещето е било защитавано с меч, чест и смърт.
 

Нека светът да ни види. Ние не очакваме той да ни спаси. Очакваме да бъде свидетел как ние, българите, ще превъзмогнем различията и ще се въздигнем като народ, как ние ще определяме бъдещето си, в което няма да има място за престъпници. И бъдеще, в което ще кажем "стига" и на външните експлоататори, които използват България като зона за евтини ресурси и работна ръка.
 

Българи, ние сме! Наш ред е да изпълним дълга си пред Родината. За да могат нашите потомци да учат история, в която да пише: "Народът на България извоюва бъдещето си, като се обедини срещу престъпниците, превзели властта. Българите осъзнаха силата си и от стадо, станаха народ!"
 

Да живее България!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар