Зима

Зима
Пролет

10 август 2020 г.

Неолиберализмът е рак, който разяжда цивилизацията

Аз не се втренчвам в “има ли връзка ДаБългария с Маджо”. Просто никога не забравям основното, което прави тази партия толкова опасна за националната сигурност
 

Снощната случка с Христо Иванов спокойно може да бъде провокация, а не оперета “Ах, божке, хванаха ни по бели гащи в леглото с Маджо”. 

Всичко е възможно - нека не забравяме колко токсична и развратена е политическата среда у нас. Факт е, че последния месец партията на Христо Иванов дръпна рязко напред, обедини младите и образованите и направи сериозна заявка за участие в бъдещите процеси в страната.
 

Няма спор, че в българското политическо пространство ДаБългария изпъкват като носители на нов морал. Аз съм съгласна с всяка тяхна дума, когато говорят за разбиване на олигархичния модел, разследване на октопода, задушаващ България, борбата с корупцията. За да не си съгласен с това, трябва или да си част от схемите и хранилката, или да си впечатляващо малоумен. Трети път няма.
 

Но въпреки принципната ми подкрепа за абсолютно наложителни реформи на държавата, които те изискват, аз имам огромен проблем с тях по няколко причини:
 

Да България са либерална партия, подкрепяна финансово от външни либерални НПО-та. Тоест, освен вътрешните реформи, те ще въведат всички отровни процеси с техните неизбежни злощастни последствия, които ерозираха Западна Европа и САЩ отвътре, които изправиха Запада на прага на гражданска война вътре в самите държави, и които са крайъгълните камъни на неолибералната троцкистка идеология:
 

- отричане на християнската цивилизация,
- тежък флирт с исляма,
- миграция, водеща неизбежно до тероризъм,
- повече паразити на социални помощи,
- повече регулации на база идентичност - раса, религия и сексуални предпочитания.

 

И това е НЕИЗБЕЖНО, просто защото това е идеологията на либералните партии. Мислите, че тук може да ни се размине, защото Христо Иванов е развял веднъж българското знаме? Хаха. Та ние ВЕЧЕ видяхме реакциите на симпатизантите на ДаБългария в ключови моменти през годините и заявените от тях позиции: 

- тежко презрение към собствения народ, история и национални герои;
- отричане на най-тежкия и кървав период от нашата история, оставил отворени рани в националното ни съзнание - петвековното отоманско владичество;
- осмиване на всяка проява на национална гордост;
- тежко национално предателство, когато искаха Турция да ни пази небето;
- малоумно размахване на плюшени мечета и заклеймяване на всеки противник на миграцията на милиони афганистанци, пакистанци и сомалийци в Европа като “кремълски трол”;
- разпространяване на фейк статистика, че “в катастрофи загиват повече хора, отколкото в терористични атаки”;
- смайващо невежество и непознаване на геополитически и политически процеси като войната в Сирия, Брекзит и избора на Тръмп, които те шумно обясниха с “хибридна руска атака”. Бога ми, няма по-невежи, но пък истерични хора от симпатизантите на ДаБългария;

 

Така че, аз не се втренчвам в “има ли връзка ДаБългария с Маджо”. Просто никога не забравям основното, което прави тази партия толкова опасна за националната сигурност на България. Просто е ЛИБЕРАЛНА. 

А неолиберализмът е рак, който разяжда цивилизацията.
Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар