Зима

Зима
Пролет

13 август 2020 г.

Демокрацията е в кома

Когато силата на думите и на народа няма въздействие, идва редът на сопите. Това е историческа истина, доказана през вековете...
 

Държавата се срутва пред очите ни, а демокрацията стана като Йети - всички са чували за нея, но пък никой не я е виждал реално и на практика се е превърнала не в принцип на държавата, а в легенда, в която вярват наивните деца.
 

Демократичните инструменти отдавна не работят и това е видно от всички. Защото няма и разделение на властите, а разделение на порциите. И никой от управляващите не се интересува дали ще сме правова и демократична държава, защото знаят, че това са мантри, които в България работят само за заблуда на местното население.
 

Принципно и на хартия, България е парламентарна република. Където би трябвало Народното събрание да е най-върховният орган. Да, ама не! Премиеринът, който е избран от Народното събрание, от десетилетие не се съобразява с депутатите, защото той си ги е избрал да са му удобни. Е, не всички, но мнозинството, което му трябва. Той ги командва с смс-и и по телефона и дори не му минава през вакуума между ушите, че е длъжен да се отчита и съобразява с волята на народните представители.
 

Борисов на практика отрича парламентарната република, която той не без нашето мълчаливо съгласие превърна в мутромонархия, където само един човек има правото на мнение и решение - Той! Останалите са само миманс на фона на грандиозните му успехи, речи, фотки и т.н.
 

Демокрацията още от момента на раждането си в България, беше болнава, а в момента е в кома и на командно дишане. И дори протестиращите нямаме много големи надежди за оцеляването й, ако държавата не се ремонтира основно, а виновниците за комата да бъдат елиминирани.
 

Когато силата на думите и на народа няма въздействие, идва редът на сопите. Това е историческа истина, доказана през вековете. 

Нашите думи вече се изчерпват...



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар