Зима

Зима
Пролет

13 август 2020 г.

Игра на криеница - това е жалкият политически живот днес в България

Днес всичко е подигравка, размотаване и безхаберие...
 

Игра на криеница - това е жалкият политически живот днес в България. 

Като отказаха да отидат в Народното събрание, управляващите юнаци всъщност се самоуволниха. Те едностранно разтрогнаха договора си с народа и ако може, от днес да не ми се правят на народни представители. Представители са те, но само на страха и мишкуването си.

А народът ги очакваше отвън с любов, надежда и гръцка салата във вид на домати и яйца.

Цинично, много цинично е да се преструваш, че ще събереш Народното събрание и ще обсъждаш измененията в бюджета, а накрая да покажеш среден пръст на хората и парламентаризма.

Цинично, но най-вече страхливо и параноично е и поведението на Бойко Борисов, на когото от години му става лошо от думите Парламент и изслушване. Той никога, ама никога няма да стъпи в Народното събрание, защото едно е да ти задават неудобни въпроси, друго е да изнасяш лекции и тиради за успехите на Родината пред гладко избръснатия Николай Нанков в джипката.

Днес всичко е подигравка, размотаване и безхаберие.

И знаете ли защо правят това от ГЕРБ и Патриотите? Правят го, защото не им пука и защото могат.

Спомняте ли си стария френски филм "Фантомас"? Във филма Луи дьо Фюнес (комисар), преследва Жан Маре (Фантомас). Голямо гонене падаше. И винаги миг преди да го заловеше, Фантомас се мяташе я на кола, я на хеликоптер и изчезваше.

И в залата дълго ехтеше смехът му: Ха-ха-ха...


Николай Милчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар